De vloek van Oak Tree Land.

Ga naar beneden

De vloek van Oak Tree Land.

Bericht  Emma op ma okt 20, 2008 12:02 pm

De 'vloek' van Oak Tree Land is een oud verhaal. Of je gelooft het, of niet. Maar ik neem aan dat je hier bent gekomen omdat je het verhaal wilt horen?

Zo'n 500 jaar geleden leefden er al paarden in OTL, dit waren geen raspaarden, maar robuuste en door en door wilde paarden. Toen was alles nog 1 grote vredige kudde. De leider was Ruffian, hij was de meest getalenteerde leider die de kudde ooit heeft gehad, maar het nadeel was dat hij nog vrij jong was. Zijn vader was de vorige leider die gestorven was aan ouderdom. Hierdoor voelde Ruffian zich verplicht om het werk van zijn vader op te volgen. Hier was het niet iedereen mee eens, onder andere zijn halfbroers: Alan, Phator en Distor. Maar Ruffian liet zich niet afschrikken door de bangmakerij van zijn halfbroers. Hij was gelukkig en had een merrie, Dunya.

Op een dag waren de halfbroers verdwenen, en ze bleven 3 dagen weg. Toen ze terugkwamen hadden ze een vreemdeling bij zich. De zwarte merrie heette Hanora, ze was prachtig en heel aardig. Ruffian werd verliefd op haar, en Hanora besloot in de kudde te trekken. Dunya merkte dit en ze werd kwaad op Ruffian, en ging vervolgens alleen praten met Hanora. Hanora grijnsde gemeen, en vermoorde Dunya. Toen ze terug naar de kudde liep vertelde ze 'spijtig' aan Ruffian dat Dunya in een afgrond was gevallen. Ruffian was kapot van verdriet en Hanora trooste hem. Hanora werd de nieuwe merrie van Ruffian. De broers waren tevreden, dit alles was deel van hun plan, ze hadden een deal gesloten met Hanora toen ze haar hadden gevonden.

Toen begon de ellende pas echt. Er verdwenen veulens, tot het grote verdriet van de merries. Ruffian kreeg de schuld, terwijl hij ontkende, hij wist er niets van af! Hanora nam hem mee voor een wandeling, om het even te vergeten. Ruffian wou liever niet, omdat hij zijn kudde niet in de steek kon laten. Ze overtuigde hem toch. Zij was er natuurlijk van overtuigd dat hij niets gedaan had, omdat ze zelf de veulens heeft vermoord.
Toen ze weg waren greep Phator het leiderschap en werden de andere broers onderleiders. Ondertussen bij Hanora en Ruffian waar ze op een afgelegen plek bij een berg waren, merkte Ruffian dat er een straaltje bloed langs Hanora's mond liep. Hij vroeg er naar, en Hanora grijnsde. ''Sommige dingen zijn niet wat ze lijken,'' ze keek hem doordringend aan ''Ruffian..''. Ruffian begreep dat ze niet klopte, ze had vast al die ellende veroorzaakt, en Dunya vermoord. Hij stapte kokend van woede naar haar toe. ''Heb je Dunya en de veulens vermoord?''
''Rommel die in de weg ligt moet je opruimen'' zei ze gemeen. Ruffian haalde uit, maar Hanora ontweek behendig. Vervolgens gaf hij een sterke trap tegen haar schouder, en beet in haar hals. Ruffian stopte met uithalen, en zei de belangrijkste woorden: ''Vervloekt jullie, Hanora, mijn broers, en al jullie nakomelingen!'' Ruffian vechtte dapper door, maar werd vermoord.

Hanora keerde terug naar de kudde, en de broers vroegen of hij dood was. In plaats van te antwoorden vermoorde ze hun ook. Toen ze dat gedaan had verdween ze, niemand wist waar ze heen was. De kudde begreep wie ze was, een vreselijke moordenares, en wat ze gedaan had. Er werd een nieuwe leider uitgekozen en het verhaal van Ruffian en Hanora werd van merrie naar veulen doorverteld.


Ze zeggen dat Ruffian en Dunya al die eeuwen als geest elkaar zochten omdat ze geen rust konden vinden, en dat ze ooit in een 2e leven terugkomen in OTL. En Hanora? Sommige denken dat ze de verre stichter is van Hell's Herd, sommige denken dat ze nog ergens rondspookt, wachtend op een volgend slachtoffer... Enkele denken dat Hanora op een dag haar laatste slag slaat, wat de ergste oorlog zal worden die OTL ooit gekend zal hebben. Tot die tijd is niets zeker, en weet niemand wat er waar is, en wie ze nu écht kunnen vertrouwen. Eén ding is zeker: alles is mogelijk.
Emma
Emma
Admin

Aantal berichten : 380
Registratiedatum : 18-10-08
Leeftijd : 23
Woonplaats : Princeton Plainsboro Teaching Hospital ^^

Profiel bekijken http://oaktreehorses.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum